stadspas

Aantal ouderen met Stadspas snel toegenomen in Diemen

In het net afgelopen jaar hebben 2.278 ouderen in Diemen een Stadspas aangevraagd. Dat is 1.700 meer dan voor de uitbreiding van de regeling naar alle mensen met een AOW-uitkering, heeft burgemeester Erik Boog op Facebook laten weten. Voor die uitbreiding kwamen in Diemen alleen senioren met een laag inkomen in aanmerking voor de Stadspas maar nu geldt dat voor iedere AOW-gerechtigde. Die pas geeft gratis toegang tot of korting bij een groot aantal musea, theatervoorstellingen en andere culturele of sportactiviteiten in Amsterdam en in enkele gevallen ook in Diemen. Bovendien biedt de Stadspas deelnemers regelmatig een speciale aanbieding zoals een Kookboek. Ouderen die nog geen Stadspas hebben, kunnen die aanvragen bij het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis of via socialezaken@diemen.nl