Oproep tot protest tegen bomenkap rond station Diemen

Bewoners van de Martin Luther Kinglaan en de verdere omtrek van het station in Diemen hebben een oproep gedaan om te protesteren tegen het kappen van 210 bomen voor de aanleg van het spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Het gaat daarbij om bomen in het Van Gemertplantsoen, langs de Ouddiemerlaan en bij de Harmonielaan. De actiegroep heeft een petitie opgesteld die vóór de vergadering van de gemeenteraad van donderdag 30 januari zal worden aangeboden. De organisatoren roepen medestanders via in de wijde omgeving aangebrachte pamfletten op daarbij massaal aanwezig te zijn om hun steun te verlenen. ‘’Het gaat om een rampzalig aantal bomen,’’ aldus de actievoerders. Hoe de petitie zelf getekend kan worden, wordt daarbij niet duidelijk gemaakt. Op de site petities.nl is de actie niet te vinden. De laatste actie uit Diemen daar is die rond de biomassacentrale.