B&W: omleiding bij tramlus ‘niet gevaarlijk of onduidelijk’

B&W van Diemen zijn het niet eens met de VVD-raadsfractie dat de omleiding van het fiets- en wandelpad langs de Muiderstraatweg bij de tramlus van lijn 19 gevaarlijk en onduidelijk is. De omleiding, die noodzakelijk is voor de bouw van een appartementencomplex, is ‘noodzakelijk en in het belang van de veiligheid van de kwetsbaarste verkeersdeelnemers’. ”De bouwwerkzaamheden vinden op en bij het fietspad plaats; bovendien wordt het fietspad gebruikt voor aanvoer van materialen met zwaar verkeer, waardoor het fietspad wordt kapot gereden. Wij begrijpen dat het met name voor fietsers vervelend is om gebruik te moeten maken van omleidingsroutes die langer en minder comfortabel zijn dan de gebruikelijke route. Zoals hierboven uiteengezet, laten wij de veiligheid voor deze kwetsbare verkeersdeelnemers het zwaarst wegen. Het afsluiten van de fietspaden is daarbij de enig mogelijke oplossing,’’ aldus B&W in antwoord op VVD-vragen. Verder is met het GVB afgesproken de instaphalte van lijn 19 gedurende de bouw ook dienst zal doen als uitstaphalte. Een aantal trambestuurders houdt zich daar niet aan maar het GVB heeft de gemeente ‘beterschap beloofd’. Voor de leerlingen van de Kersenboom is tenslotte een betere route uitgestippeld voor het lopen van en naar de sporthal.