Hartveldseweg drie maanden dicht in richting Amsterdam

De Hartveldseweg door het centrum van Diemen gaat vanaf maandag 17 februari voor drie maanden dicht voor autoverkeer richting Amsterdam. Fietsers en voetgangers kunnen al enkele weken lang niet die richting uit over de Hartveldseweg. De afsluiting is nodig voor de grondige vernieuwing van dit stuk weg in het kader van de nieuwe Oost West As door Diemen. Verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid door Diemen; verkeer in Diemen-Zuid wordt verwezen naar de Venserbrug. Voor verkeer vanaf Amsterdam richting Plantage de Sniep wordt een tijdelijke rijbaan aangelegd zodat dat niet gestremd hoeft te worden. In verband met de werkzaamheden rijdt tramlijn 19 van 25 februari tot en met 30 maart niet naar Diemen. Het GVB zet gedurende deze periode een vervangende bus in. Die bus stopt richting Amsterdam echter niet bij de halte Diemerbrug maar in plaats daarvan bij de halte van lijn 44 op het Diemerplein.