Ouderenpartij Diemen bezorgd om bedrijven Hartveldseweg

Door de maanden durende ingrijpende werkzaamheden aan de Hartveldseweg in het centrum van Diemen zijn de daar gevestigde ondernemers, met name de bloemen- en de viskraam, slecht bereikbaar. Zij vrezen dan ook voor achteruitgang van hun klandizie en omzet, signaleert de Ouderenpartij Diemen. De OPD-raadsfractie wil daarom van B&W weten welke maatregelen genomen zijn om te zorgen dat deze bedrijven bereikbaar blijven en hoe en waar het verkeer er op wordt geattendeerd dat de ondernemingen geopend en bereikbaar zijn. OPD wil ook weten of de gemeente hen een alternatieve plek heeft aangeboden. ‘’Hoe is de aansprakelijkheid geregeld indien een onderneming langdurig slecht bereikbaar is en hierdoor schade ondervindt?,’’ aldus de fractie. Die wil ook weten of er klachten zijn binnengekomen van bedrijven aan de Muiderstraatweg die de afgelopen tijd eveneens langdurig slecht bereikbaar zijn geweest. ‘’Is de gemeente aansprakelijk gesteld voor omzetdaling en inkomstenderving?’’