Gemeente wijst plan voor grote AH in Diemen-Zuid af

De supermarkt van Albert Heijn op OurCampus Amsterdam Diemen mag wel met 200 vierkante meter uitbreiden maar mag niet doorgroeien naar 830 vierkante meter zoals exploitant Van den Tweel Groep graag zou zien. De AH-ondernemer wil een volwaardige supermarkt om te kunnen voldoen aan nieuwe eisen van Albert Heijn rond de inrichting, het aantal zelfscan kassa’s en foodcounters zoals voor sushi. De gemeente wil echter slechts een beperkte uitbreiding omdat de campus in Diemen-Zuid niet wordt gezien als winkellocatie. Op den duur zou er wel een volwaardige supermarkt komen in een nieuw deel van nieuwbouwwijk Holland Park maar dat kan nog enkele jaren duren. Ook komt er een kleine winkel, vermoedelijk een Spar, in Blok 3 van Holland Park zelf. De AH-winkel in de Campus kampt met grote drukte, lange rijen en andere problemen. Dat komt door de forse uitbreiding van het complex zelf, de voortdurende toename van het aantal bewoners in Holland Park voor wie die AH de enige supermarkt in de directe omgeving is en het winkelen door personeel van kantoren in Bergwijkpark Zuid en door gasten van Via Hostel daar.