Evert Kuiken stopt als trekker van Duurzaam Dorp Diemen

Milieustrijder Evert Kuiken is per direct gestopt als trekker van Duurzaam Dorp Diemen, een netwerk van Diemenaren voor schone energie, lokaal voedsel en een duurzame toekomst waarvan hij één van de initiatiefnemers was. Ook stopt Kuiken met andere activiteiten rondom duurzaamheid terwijl hij afziet van investeringen in een elektrische motor en een warmtepomp in zijn woning. ‘’Het voelt voor mij als trekken aan een dood paard, dweilen met de stuwdam open. Dat heb ik meer dan 11 jaar met veel plezier en enthousiasme gedaan. De laatste tijd word ik echter keer op keer geconfronteerd met een overheid die mij als burger niet serieus neemt. Mijn motivatie om diezelfde overheid te helpen, is op.’’ Directe aanleiding is het besluit van de gemeente Zandvoort om F1 auto’s over het strand en door een bescherm natuurgebied te laten rijden. ‘’Maar ‘Zandvoort’ is natuurlijk niet de enige oorzaak. Hij noemt ook de subsidies op biomassa en het stikstofbeleid van de overheid.