Cordaan

Cordaan beperkt bezoek aan bewoners verzorgingstehuizen

Cordaan beperkt het bezoek aan bewoners van haar verzorgingstehuizen, waaronder Berkenstede en De Diem in Diemen, in het kader van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Vanaf nu is één bezoeker per bewoner per dag toegelaten. Die bezoeker mag wel een kind meenemen terwijl de beperking ook niet geldt bij overlijden. Cordaan vraagt die bezoekers de kortst mogelijke route in en uit het gebouw te nemen en geen gebruik te maken van de restaurants. Die zijn voorlopig uitsluitend toegankelijk voor de bewoners zelf. Mensen die verkouden zijn mogen helemaal de gebouwen niet in totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn. Deelnemers aan dagbesteding met luchtwegklachten of koorts wordt ook gevraagd thuis te blijven. Externe uitjes en grote activiteiten worden geannuleerd, voor deze deelnemers aan de dagbesteding wordt het basisprogramma gevolgd.