Weekmarkt Diemerplein gaat door maar meer maatregelen

De weekmarkt op het Diemerplein gaat morgen, woensdag 25 maart, vooralsnog door. In lijn met de verscherpte richtlijnen van de regering om afstand te houden zijn er wel verdere aanpassingen en spelregels afgesproken. In de eerste plaats worden diverse maatregelen getroffen om de vereiste onderlinge afstand tussen mensen van 1,5 meter te kunnen bewaren. Verder mag vers voedsel niet ter plaatse worden genuttigd. Alleen afhalen is toegestaan. Kraamhouders mogen daarom ook geen zit- of staanmogelijkheden en andere uitstallingen buiten hun marktkraam zelf hebben. Leegstaande en/of vrije marktplaatsen worden voorlopig niet meer uitgegeven. De gemeente Diemen zal toezicht houden op deze voorwaarden en kijkt uiteraard of het alsnog niet te druk wordt op de markt.