Boog: in Diemen nu zeven besmettingen met coronavirus

In Diemen is bij zeven inwoners besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat heeft burgemeester Erik Boog meegedeeld in een nieuwe brief aan de bewoners van zijn gemeente. ‘’Deze cijfers zeggen weinig. Doordat er maar beperkt getest kan worden, ligt het aantal mensen dat besmet is geraakt veel hoger. Ook zegt het niets over de gezondheid van de mensen zelf. Mensen kunnen bijvoorbeeld eerder besmet zijn geraakt maar inmiddels weer beter zijn. Wat wel duidelijk is dat steeds meer mensen worden getroffen en dat landelijk het aantal doden fors is gestegen,’’ aldus Boog. Hij spreekt verder over het bezoekverbod in verpleegtehuizen – waaronder Berkenstede en de Diem -, de ernstige gevolgen voor ZZP-ers en andere ondernemers en het uitstel van evenementen. ‘’Het is allemaal onwerkelijk. Dit is geen vrolijk bericht en het is ook geen vrolijke tijd.’’ De burgemeester van Diemen heeft verder aangekondigd dat hij de deze week afgekondigde striktere maatregelen streng zal handhaven.