Aantal coronabesmettingen in Diemen loopt op tot tien

In Diemen zijn tot vrijdag tien gevallen van besmetting met het coronavirus bekend. Dat heeft de GGD aangegeven. Twee dagen geleden ging het in Diemen nog om zeven bekende besmettingen. In de hele regio Amsterdam-Amstelland zijn nu 485 mensen positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn 159 personen opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis. Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk hoger dan het aantal meldingen, omdat niet meer iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, benadrukt de gemeente Diemen in de dagelijkse update Daarnaast worden deze cijfers niet aangepast als mensen die eerder als besmet zijn getest, inmiddels weer beter zijn. De gemeente meldt verder dat het erg druk is met de digitale aanvragen voor de overbruggingsregeling voor ondernemers. Daardoor kan het zijn dat de aanvraag niet direct doorkomt. Het verzoek is om het dan op een later moment opnieuw te proberen. De aanvraag kan alleen digitaal ingediend worden via het formulier op de website. Er zijn geen formulieren op het gemeentehuis verkrijgbaar. Het is ook van belang dat alle vragen in het formulier te beantwoorden. Anders kan de aanvraag niet afgerond worden.