Rochdale belt oudere huurders over hulpvraag rond crisis

Woningcorporatie Rochdale, dat ook in Diemen grote complexen beheert, belt oudere huurders op om te onderzoeken welke hulpvragen er zijn. Rochdale heeft de afgelopen dagen al 150 huurders gebeld en de reacties zijn zeer positief. ‘’Mooi is te merken dat al veel huurders hulp krijgen van familie of buren. Toch blijkt zo’n 20 procent van de mensen nog met een hulpvraag te zitten waarbij met name het verzoek om af en toe gebeld te worden voor een praatje de boventoon voert,’’ laat Rochdale weten. In Diemen zorgt vooral de Stichting Welzijn Diemen voor het koppelen van de eventuele hulpvraag aan instellingen en anderen via het platform diemenvoorelkaar.nl. Ook biedt SWD een telefonische hulplijn en een maaltijdservice met bezorging. Die hulp is niet alleen beschikbaar voor ouderen of kwetsbare mensen maar ook voor mensen die werken in de zorg, de politie of in de supermarkten en die mogelijk extra hulp kunnen gebruiken om met hun werk door te kunnen gaan.