Diemerplein Terras

Zorgen over corona-veiligheid in winkelcentrum Diemerplein

De gemeente Diemen maakt zich zorgen over de corona-veiligheid in het winkelcentrum Diemerplein. De gemeente is daarover in overleg met de beheerder van het winkelcentrum, de winkeliersvereniging Diemerplein en Albert Heijn, laat een woordvoerder weten. Het gaat dan met name om de situatie bij de roltrappen en de liften, vooral in de hal bij Albert Heijn in de kelderverdieping. Daar lopen voetgangersstromen alle kanten op, van en naar de roltrappen, in en uit de parkeergarage, in en uit Albert Heijn en van en naar de daar gestalde winkelwagentjes. Gezien de beperkte ruimte lijkt het vaak onmogelijk om de verplichte anderhalve meter afstand in acht te nemen. ‘’We kennen de situatie daar. Die is lastig. We zijn in gesprek met beheerder, AH en winkeliersvereniging. De aanwijzingen worden zo goed mogelijk opgevolgd. We kennen de drukke momenten en zullen dan ook oogje in het zeil houden,’’ deelt de woordvoerder van de gemeente mee.