Al 550 Diemense ondernemers vragen steun bij gemeente

Al 550 ondernemers en ZZP-ers uit Diemen hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers, de zogenaamde tozo-regeling. Daarmee ondersteunt de overheid ondernemers die getroffen zijn door het plots wegvallen van inkomen door de coronacrisis. De gemeente kan met de regeling het inkomen tijdelijk aanvullen. De ondersteuning bestaat uit een uitkering voor levensonderhoud gedurende maximaal drie maanden tot hooguit het sociaal minimum en/of een lening voor bedrijfskapitaal van maximaal € 10.157 om zakelijke lasten mee te betalen. De ondernemer kan een aanvraag voor deze ondersteuning alleen indienen in de eigen gemeente. De gemeente Diemen waarschuwt wel dat het door de stroom aanvragen druk is. Het kan zijn dat het lang duurt voordat de gemeente ondernemers met vragen te woord kan staan. ‘’Wij begrijpen dat u snel hulp wilt en doen ons uiterste best u zo snel mogelijk te helpen.’’

Voor verdere informatie zie https://www.diemen.nl/inwoner/publicatie/tijdelijke-inkomensondersteuning-voor-zelfstandig-ondernemers