‘Sprong’ in besmettingen Diemen na overboeking Amsterdam

In Diemen zijn inmiddels acht personen overleden aan het coronavirus. Een aantal van hen woonde in verzorgingstehuis De Diem. Het aantal bekende besmettingen is opgelopen naar 70, blijkt uit de dagelijkse opgave van het RIVM. De gemeente Diemen heeft daarbij ook uitleg gegeven over de plotselinge stijging van het aantal besmette besmettingen vlak voor het vorige weekend. Toen sprong dat aantal in één keer van 29 naar 53, iets wat ook landelijk de aandacht heeft getrokken. ‘’De afgelopen week kregen wij enkele vragen over een opvallende stijging in het cijfer van het aantal positief geteste personen in Diemen op de website van het RIVM. Dit kwam doordat abusievelijk een aantal meldingen was toegerekend aan de cijfers van de gemeente Amsterdam. Deze fout is nu hersteld, waardoor het aantal positief geteste personen in Diemen in één keer fors steeg. In de werkelijkheid was er dus geen sprake van een snelle toename,’’ aldus de verklaring van de gemeente.