Werkzaamheden spoorviaduct in centrum Diemen gaan door

In het centrum van Diemen gaan de werkzaamheden ter voorbereiding van de aanleg van een nieuw spoorviaduct onverminderd door. In dat kader is de ‘eerste’ parkeerplaats aan de Martin Luther Kinglaan nu opgeheven, is de doorgang voor voetgangers tussen de Albert Loethoeliweg en de Ouddiemerlaan grotendeels gestremd en zijn er ook verder in de buurt activiteiten aan de gang. Dat alles is nodig voor het verleggen van kabels en leidingen, onder andere voor water, gas en elektra, om ruimte te maken voor de nieuwe spooronderdoorgang die in de Ouddiemerlaan aangelegd moet worden. Het is wel de bedoeling dat de parkeerruimte aan de Martin Luther Kinglaan binnenkort weer terug komt, die zal pas volgend jaar voor langere tijd verdwijnen om ruimte te maken voor een tijdelijke omweg met overweg.