Horecabedrijf House of Bird in Diemerbos opent de deuren

Het horecabedrijf, proeflokaal en brouwerij van speciaalbieren House of Bird in het Diemerbos gaat volgende week open. ”Op 5 mei openen wij de (buiten)deuren. Kom jij genieten van een koffie, ijsje, lunch of één van onze pakketten,” aldus House of Bird op haar website. Het is de bedoeling dat de buitenbar dan dagelijks geopend is vanaf 10.00 uur. Het bedrijf biedt ook een bevrijdingsmenu dat alleen op 5 mei beschikbaar is. Verder zijn er ook kennismakingspakketten en een pakket voor een huisproeverij. Aangenomen wordt dat die alleen zijn af te halen of te bezorgen. House of Bird zegt verder toe dat het voor elke bestelling in de webshop één boom plant. Het horecabedrijf is grotendeels gefinancierd door middel van crowdfunding waaraan ook een groot aantal inwoners van Diemen een bijdrage hebben geleverd.. De initiatiefnemers, brouwers Rik en Ralph, wonnen enkele jaren geleden een ‘pitch’ van Staatsbosbeheer waardoor ze de kans kregen hun project in het Diemerbos te realiseren.