Diemen werd 75 jaar geleden bevrijd door de Canadezen

Diemen werd vandaag, 8 mei, precies 75 jaar geleden bevrijd. Op 8 mei 1945 reden Canadese bevrijders onder luide toejuichingen van de bevolking over de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg eerst door Diemen en vervolgens op weg naar Amsterdam. Van die intocht is een uniek filmpje bewaard gebleven. Dat is gemaakt door M. van Silfhout die van 1925 tot 1964 gemeentesecretaris van Diemen is geweest, heeft de huidige burgemeester Erik Boog laten weten. Het is lange tijd de bedoeling geweest de feestelijke intocht dit jaar op 5 mei in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding over te doen met oude legervoertuigen maar door die plannen moest door de coronacrisis een streep worden gehaald. https://www.facebook.com/watch/burgemeestererikboog