Quarantainer maakt bezoek bewoners De Diem weer mogelijk

Bij verpleegtehuis De Diem in Diemen is woensdag een Quarantainer in gebruik genomen waarmee een veilig bezoek aan de bewoners weer mogelijk is gemaakt. De Quarantainer is officieel geopend door burgemeester Erik Boog. Maandag krijgt ook verpleegtehuis Berkenstede zo’n voorziening. De Quarantainer is een mobiele ontmoetingsplek die het voor bewoners van een verzorgingshuis mogelijk maakt om, zonder fysiek contact, bezoek van hun familieleden te ontvangen. Bewoners van De Diem en Berkenstede kunnen al weken geen bezoek meer ontvangen. Dat heeft grote impact, want het betekent dat ze in deze moeilijke tijd geen contact meer met familie, kinderen of kleinkinderen kunnen hebben om elkaar een steuntje in de rug te geven of te troosten. In De Diem zijn volgens de laatste opgave van Cordaan 12 bewoners overleden aan het coronavirus, in Berkenstede zeven. Burgemeester Boog benadrukte eerder in de gemeenteraad dat het werkelijk aantal overledenen hoger kan liggen.