ophaalbruggen

Ophaalbruggen Diemen gaan weer open voor plezierboten

De twee ophaalbruggen over de Weespertrekvaart in Diemen gaan vanaf Hemelvaartsdag, 21 mei, weer open voor pleziervaartuigen. De Diemer bruggen zijn al enkele weken gesloten voor plezierboten omdat in Amsterdam wegens de coronacrisis een vaarverbod voor de grachten en andere wateren gold. Amsterdam heeft dat vaarverbod in het kader van de langzame versoepeling van de coronamaatregelen nu echter opgeheven. De reguliere bediening van sluizen en bruggen in de hoofdstad en de regio wordt op 21 mei hervat. Dat betekent voor Diemen dat de Diemerbrug en de Venserbrug vanaf Hemelvaartsdag weer op de gebruikelijke wijze worden bediend, ook voor de recreatievaart. Concreet is het dan zo dat er bediening is van maandag tot en met vrijdag tussen 6:00 uur en 7:00 uur, van 7:00 uur tot 07:30 uur alleen voor beroepsvaart (telefonisch 30 minuten vooraf aanvragen), verder van 9:00 uur tot 16:00 uur en van 18:00 uur tot 22:00 uur. In het weekend worden de bruggen van 10:00 uur tot 18:00 uur bediend.