afvalberg HP

Meerlanden herhaalt oproep: dump geen afval naast bakken

Afvalbedrijf Meerlanden zet ook in Diemen alles in om de sterk toegenomen hoeveelheid afval op te kunnen halen. Het aanbod is door het thuiswerken gemiddeld 10 tot 30% groter dan normaal. Bovendien wordt nog altijd veel afval bij de containers gedumpt omdat die vol zijn of om er van af te zijn. Meerlanden heeft het aantal inzamelingen opgeschaald en rijdt op maximale capaciteit waardoor er nu ongeveer 20% meer ledigingen plaats vinden dan normaal. Ook op alle feestdagen wordt doorgewerkt en ingezameld, normaliter vindt er op feestdagen geen inzameling plaats. ‘’Deze aanpassingen vergen bovenmatige inspanning en bereidheid van onze medewerkers en zorgen er voor dat de beschikbare voertuigen op maximale capaciteit worden ingezet,’’ aldus Meerlanden. In het weekend is opschalen echter onmogelijk omdat Meerlanden het ingezamelde afval niet kan aanbieden bij verwerkers, die dan gesloten zijn. Opbellen of mailen over volle containers is echter niet nodig. ‘’Wij zijn ons ervan bewust dat deze momenteel sneller vol raken en zijn hier extra alert op.’’ Meerlanden herhaalt ook haar eerder gedane oproep: ‘’Wij vragen u begrip te hebben voor de uitzonderlijke situatie die ontstaat door het Covid-19 virus. Maar u kunt ons als inwoner ook helpen! Hoe minder capaciteit en tijd wij hoeven te besteden aan bijplaatsingen en illegale stort hoe meer wij ons kunnen richten op de inzameling. Is een container tijdelijk niet beschikbaar? Houdt dan uw afval en grondstoffen in huis en biedt het een dag later aan. Biedt vooral geen afval aan bij de verzamelcontainer wat er niet hoort.’’