ondernemersklimaat

Ruim 1.000 ondernemers Diemen vragen overheidssteun aan

Ruim 1.000 zelfstandige ondernemers in Diemen hebben een aanvraag ingediend voor de ondersteuningsregeling Tozo. Er zijn inmiddels meer dan 420 aanvragen definitief afgehandeld terwijl in ruim 500 gevallen een voorschot is verstrekt. De gemeente Diemen heeft ook extra capaciteit ingehuurd om de aanvragen zo snel mogelijk te verwerken. Door de enorme hoeveelheid aanvragen is het echter niet mogelijk om alle aanvragen op heel korte termijn af te handelen. Als aanvragers na vier weken nog niets gehoord hebben en in acute geldnood zitten, dan kunnen ze dat aangeven via e-mail naar socialezaken@diemen.nl of in het telefonisch spreekuur. In dat geval wordt de aanvraag met spoed bekeken en zo nodig kan er een voorschot worden verstrekt. De ondersteuningsregeling voor zelfstandige ondernemers, die sinds half maart open staat, bestaat uit een uitkering voor levensonderhoud of een lening voor bedrijfskapitaal van maximaal € 10.157.