Scanauto in blauwe zone Diemen leidt tot vragen in Amsterdam

De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Amsterdam zien in de invoering van controle per scanauto van het parkeren in de blauwe zone in Diemen aanleiding om vragen te stellen over het parkeerbeleid in de hoofdstad. Amsterdam heeft eerder besloten in delen van Nieuw-West en elders betaald parkeren in te voeren omdat controle op een blauwe zone door boa’s of scanauto’s niet mogelijk werd geacht. Nu Diemen per 1 augustus wel in blauwe zones parkeercontrole via scanauto’s in gaat voeren, vragen de fracties van Christen Unie, CDA, FvD en Denk zich af of er in de Amsterdamse wijken niet alsnog een blauwe zone kan komen. ‘’De fracties willen met de wethouder in gesprek over het bericht dat men in Diemen wel in staat is te handhaven in blauwe zones middels de inzet van scanauto’s. De fracties willen bekijken of daar waar betaald parkeren is ingevoerd in plaats van een blauwe zone vanwege het feit dat handhaven daarop fysiek door boa’s zou moeten gebeuren en dat dit inefficiënt zou zijn, terug te draaien en dat ook Amsterdam in deze zones met een scanauto gaat handhaven zoals men in Diemen gaat doen.’’ De gemeente Diemen heeft inmiddels aangekondigd dat bewoners en bedrijven binnenkort per brief over het nieuwe parkeerbeleid worden geïnformeerd.