‘Serieuze plannen’ voor een drive-in bioscoop in Diemen

Diemen krijgt mogelijk op korte termijn een drive-in bioscoop. ”Er is een serieus plan om in Diemen een drive-in bioscoop te organiseren. Een leuk initiatief waarvoor wij de mogelijkheden aan het onderzoeken zijn,” heeft burgemeester Erik Boog meegedeeld in een interview met Diemer Nieuws over de ontwikkelingen rond het coronavirus in Diemen. Diemen was op 28 februari de tweede gemeente in Nederland die een besmetting moest melden. ”Dat was een hele hectische dag en het begin van een lange periode waarin hete coronavirus mijn agenda en die van ons allemaal zou gaan bepalen.” Inmiddels heeft de regering allerlei versoepelingen aangekondigd, onder meer voor de horeca en het culturele leven. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat Theater de Omval weer op beperkte schaal met filmvoorstellingen is begonnen. Ook kunnen de Kinderzomerspelen doorgaan, eveneens met een gelimiteerd aantal deelnemers. Boog waarschuwt bij dat al wel voor ‘doorgeslagen optimisme’. ”Het gaat de goede kant op maar we moeten volhouden.”