Evenementen rond Diemer Festijn nu eveneens afgelast

Nadat eerder al bekend werd dat het Diemer Festijn in september dit jaar niet doorgaat vanwege de coronabeperkingen, heeft de gemeente Diemen nu ook meegedeeld dat de Gemeentedag en de Veiligheidsdag die altijd op de zaterdag van het Diemer Festijn worden gehouden dit jaar niet doorgaan. Ook de vrijmarkt in een deel van het centrum is afgelast. Over het doorgaan van de kermis die ook altijd tijdens het Diemer Festijn wordt georganiseerd, moet nog worden besloten. De Kinderzomerspelen gaan wel door – van 6 juli tot en met 24 juli – maar dan in een beperkte versie in een tent bij Sportcentrum Duran in Diemen-Zuid. Per dag kunnen maximaal 100 kinderen meedoen. Kinderen dienen zich van te voren digitaal in te schrijven. Op donderdag 2 juli om 09.00 uur wordt op de Facebook pagina van de Kinderzomerspelen Diemen de link gedeeld. Het verzoek is om voor maximaal vijf dagen in te schrijven om zoveel mogelijk kinderen een kans te bieden.