Verkeer over A9 vanuit Diemen rijdt nu door nieuwe tunnel

De Gaasperdammertunnel in de A9 is zondagmiddag open gesteld voor verkeer vanuit de richting Diemen naar Knooppunt Holendrecht (A2). Automobilisten wordt aangeraden tijdig de goede rijbaan te kiezen. De tunnel bestaat in feite uit twee verschillende buizen, één voor uitsluitend doorgaand verkeer naar Holendrecht en één voor verkeer naar plaatselijke bestemmingen. Wie bijvoorbeeld bij het AMC, Ikea of het omringende bedrijventerrein moet zijn dient de tunnel voor lokaal verke te nemen. Hoewel dat met een reeks borden is aangeduid, verwacht Rijkswaterstaat de eerste tijd wel verwarring en gewenningsproblemen. Bovendien zijn de af- en opritten van de Gooiseweg (S112) voorlopig nog afgesloten. Dat betekent dat een deel van het plaatselijke verkeer voorlopig via Diemen zal rijden. De Gaasperdammertunnel van knooppunt Holendrecht naar Diemen gaat later dit jaar open. Als de tunnel klaar is, wordt op het dak een park aangelegd.

(archieffoto)