Meer dan 250 huishoudens Diemen vragen extra afvalcontainer

 

Meer dan 250 Diemenaren hebben al een extra afvalcontainer aangevraagd. Dat meldt wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg van milieu. ‘’Nu heb ik voor bij ons thuis ook een container besteld voor papier en eentje voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Zo wordt afval scheiden helemaal makkelijk!’’ aldus de wethouder. Bewoners van een laagbouwwoning in Diemen kunnen nog tot donderdag 9 juli gratis één of twee extra containers aanvragen via www.afval.diemen.nl Daarvoor zijn verschillende maten beschikbaar, waarvan een voorbeeld te zien is in het gemeentehuis. De containers worden voorzien van stickers om aan te geven wat er in mag. De container voor plastic, blik en drinkpakken wordt straks één keer per twee weken geleegd, die voor papier en karton één keer per vier weken. De gemeente Diemen hoopt dat de containers eind augustus afgeleverd kunnen worden en dat ook de inzameling dan van start kan gaan.