Diemen gaat handhaving coronaregels weer opvoeren

De handhaving van de coronaregels wordt in Diemen weer opgevoerd. Dat is vooral nodig omdat het aantal besmettingen weer oploopt, heeft burgemeester Erik Boog meegedeeld in de wekelijkse uitgave van DiemerNieuws. Vorige week werd bekend dat het aantal bekende besmettingen in Diemen is opgelopen tot 139. De burgemeester ziet ‘verslapping: bijvoorbeeld bij jongelui, die elkaar in grote groepen of op feesten opzoeken, maar ook cafébezoekers die geen afstand houden’, zegt hij. “Daarom zullen we als gemeente ook weer een tandje bijzetten in de handhaving. We gaan de komende tijd weer strikter letten op naleving van de regels. Bijvoorbeeld in de horeca, in winkelcentra en drukke plekken in de openbare ruimte. Maar ik reken vooral op het verantwoordelijkheidsgevoel van de Diemenaren. Niemand zit te wachten op nieuwe maatregelen en al helemaal niet op meer zieken of zelfs sterfgevallen. Dus laten we onze verantwoordelijkheid nemen! Voor jezelf en voor elkaar. Ook als het soms moeilijk is,” verklaart Boog.