D66 vraagt naar naleven coronamaatregelen in Diemen

 

De raadsfractie van D66 in Diemen wil bij monde van raadslid Herman Berkhout weten hoe het zit met de naleving van de coronamaatregelen in Diemen en de controle daarop door handhaving. ‘’We horen veel over het verslappen van het naleven van de coronamaatregelen. Vooral bij jongeren. Ik weet niet hoe het nu in Diemen verloopt. Kan BenW melden hoe dit nu in Diemen verloopt. Zijn er ontwikkelingen over toename van besmettingen in Diemen. Hoe scherp wordt er gecontroleerd en vooral gecorrigeerd, indien nodig,’’ aldus Berkhout. Het ‘D66 raadslid voegt daar aan toe: ‘’Ik probeer zoveel mogelijk supermarkten en drukke winkels te mijden, dus weet niet hoe het daar verloopt. Maar van horen zeggen schijnt het daar ook te verslappen. Vooral de afstand wordt slecht nageleefd. Heeft u daar een indruk van?’’ Een week geleden meldde het RIVM dat het aantal bekende besmettingen in Diemen was opgelopen tot 139.