Claudia Sträter blijft

In Diemen gevestigd Vlaams modebedrijf FNG failliet

 

Het Vlaamse modeconcern FNG, dat haar Nederlandse hoofdkantoor heeft op bedrijventerrein Stammerkamp in Diemen, heeft faillissement aangevraagd. Voor de Nederlandse activiteiten gaat het echter om uitstel van betaling. De winkels van Miss Etam, waaronder één in winkelcentrum Diemerplein, en Claudia Sträter blijven voorlopig open. Wat de gevolgen zijn voor het kantoor en distributiecentrum in Diemen is op dit moment nog niet duidelijk. FNG zit al tijden in ernstige financiële problemen die onder meer zijn veroorzaakt door dure overnames. Vorig jaar leed het Belgische bedrijf 300 miljoen verlies, grotendeels door grote afschrijvingen op die acquisities. FNG reorganiseerde vorig jaar al de Nederlandse activiteiten waarbij de ketens Stepps en Promiss werden gesloten. FNG moest vrijdag een lening van 20 miljoen afbetalen en had een totale schuldenlast van 70 miljoen maar geen geld meer om dat te betalen. Bovendien probeert het bedrijf al tijden ook de nodige malversaties over de afgelopen jaren boven water te krijgen.