Parkeercontrole Diemen met scanauto gaat 1 augustus in

Vanaf morgen, 1 augustus, wordt de parkeercontrole in Diemen uitgevoerd met scanauto’s. De gemeente Diemen heeft de controle per die datum uitbesteed aan Egis Parking Services dat ook de parkeercontrole in Amsterdam met scanauto’s uitvoert. Die Amsterdamse auto’s worden voor de inzet in Diemen met magnetische stickers omgestickerd in een Diemer uiterlijk. Diemen heeft er daarbij voor gekozen ook de controle op parkeren in de blauwe zones op deze manier te regelen.  ‘’De scanauto in de blauwe zone zal met name door de tijdswinst die hij boekt, voldoende tijd hebben om de parkeerschijfparkeerders te kunnen controleren. Op deze manier proberen we de handhaving die nu (met de lopende handhaver) slecht uitvoerbaar is in de blauwe zone, te verbeteren, waardoor de blauwe zone als parkeerregulering in zijn geheel beter zal gaan functioneren,’’ schreven B&W eerder. De gemeente gaat er van uit dat het aantal parkeerbonnen door de efficientere controle hoger zal komen te liggen. Egis Parking Services heeft voorlopig een opdracht in Diemen voor vier jaar met een mogelijke verlenging van nog eens vijf jaar.