Groot aanbod aan koopwoningen in wijken van Diemen

In de verschillende wijken in Diemen staan momenteel bijna 70 woningen te koop op funda.nl. Enkele tientallen woningen ‘onder bod’ zijn daarbij niet meegeteld. Twee woningen hebben een vraagprijs van meer dan één miljoen euro, één aan de Parelmoervlinder aan de rand van Diemen-Noord voor 1,15 miljoen en een woning met bedrijfsruimte op de hoek van de Emmastraat voor 1,1 miljoen. Een penthouse aan de Gerrit Rietveldsingel in Holland Park staat al enkele jaren te koop. De vraagprijs van die woning is inmiddels met bijna 300.000 euro gezakt naar 995.000 euro. Ook voor een al enige tijd te koop staande woning langs de Ouddiemerlaan in Noord wordt dat bedrag gevraagd. Drie andere woningen in Noord zouden tussen de 725.000 en 795.000 euro op moeten brengen. In het centrum van Diemen staan vooral flats aan de Tobias Asserlaan en de Martin Luther Kinglaan te koop. In totaal gaat het in dit deel van de gemeente om 17 woningen. In Diemen-Noord en in de nieuwe wijk Holland Park staan momenteel elk 16 huizen te koop, in Diemen-Zuid zeven en op Plantage de Sniep vier. Daarnaast zijn er ook twee koophuizen beschikbaar in het buitengebied, één aan de Stammerdijk en de ander bij het Diemerbos.