Werk bouwterrein spoorviaduct Diemen start, bomen weg

Volgende week begint in het centrum van Diemen de inrichting van het bouwterrein voor het nieuwe spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. Eerst worden bouwhekken geplaatst en vanaf 24 augustus wordt begonnen met het kappen van bomen aan de Martin Luther Kinglaan, de Ouddiemerlaan en bij de Harmonielaan. Er zullen maximaal 183 bomen worden gekapt en 17 bomen verplant, laat de gemeente Diemen op de projectsite weten. ‘’Dit is nodig om de tijdelijke overweg, omleidingsroute en de aanleg van de spooronderdoorgang mogelijk te maken. Ook wordt er ruimte gemaakt voor het inrichten van de tijdelijke bouwterreinen.’’ Omwonenden kunnen van 07.00 uur ’s ochtends te maken krijgen met verkeershinder vanwege de aanvoer van bouwhekken en met geluidshinder door motorzagen en afvoer van bomen. In de directe omgeving van de huidige overweg en station Diemen zijn ook graafmachines, shovels en vrachtwagens actief. ‘’Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.’’ Volgens de gemeente blijft het P&R terrein bij station Diemen beschikbaar.

(archieffoto)