Eerste woningen in nieuw deel Diemen-Zuid dit jaar in verkoop

De eerste woningen in Xplore, de projectnaam voor de nieuwbouw in Holland Park West in Diemen-Zuid, komen naar verwachting eind dit jaar in de verkoop. Daarbij gaat het om de fasen 1 en 2 van het project. De volgende twee fasen moeten dan in de zomer van volgend jaar in de verkoop komen. Dat wordt gemeld op de speciale website over het project. De bouw van de woningen moet nog wel beginnen. In Xplore komen 706 woningen, zowel huur als koop. De verdeling bestaat uit 322 koopwoningen (via BPD Ontwikkeling), 212 sociale huurwoningen (via de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale) en 172 middeldure huurwoningen (via BPD Woningfonds). In Xplore komt ook een nieuwe Brede School en worden zo’n 1.500m2 aan voorzieningen gerealiseerd. Het project gaat bestaan uit vier woongebieden rondom intieme binnenhoven. Bij de opzet is veel aandacht bestaat aan de mogelijkheid om sociale contacten te leggen.