Staatsbosbeheer is volop aan ’t werk in het Diemerbos

Staatsbosbeheer voert deze weken werkzaamheden uit in het Diemerbos. Zo worden een aantal dammen en bruggen hersteld en krijgen de banken en picknicksets een opfrisbeurt. ‘’Het Diemerbos is een nat bos met veenbodem en een goede afwatering van paden is daarom van groot belang. Op een aantal plekken is het ’s winters moeilijk begaanbaar. Paden worden kapot gelopen, waardoor modderpaden ontstaan. Op deze nattere locaties worden de oude dammen en duikers uitgegraven. Hier komen nieuwe, grotere duikers om het water beter door te laten stromen. Een aantal bruggen in het Diemerbos moet worden opgeknapt vanwege slijtage. Op sommige plekken zijn brugdelen aan vervanging toe, op andere plekken moet de leuning hersteld. Door deze houten onderdelen te vervangen door gerecycleerd kunststof, zijn de bruggen weer als nieuw en krijgen ze een langere levensduur,’’ legt boswachter Anne Voorbergen uit. De werkzaamheden lopen nog door tot november. Op sommige plekken worden wandelpaden tijdelijk afgesloten. Om de aannemer niet te storen, vraagt Staatsbosbeheer de afsluiting te respecteren en de hond aan te lijnen op plekken waar wordt gewerkt. ’s Avonds wordt de afsluiting weggehaald en zijn alle wandelpaden weer beloop- en bereikbaar.’’