Diemen zesde op lijst van nieuwe corona besmettingen

In Diemen zijn in de afgelopen zeven dagen weer 51 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. In de voorafgaande week ging het nog om 30 gevallen. Alleen maandag al werd van 12 inwoners van Diemen bekend dat ze coronapositief testten, aldus gegevens van het RIVM. Met 51 nieuwe besmettingen in een week komt Diemen op 163 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners. Daarmee staat Diemen wat die meting betreft op de zesde plaats van alle gemeenten in Nederland. Bovenaan staat Amsterdam gevolgd door Weesp, Den Haag, Leiden en de buurgemeente van Diemen Ouder-Amstel waartoe ook Duivendrecht behoort. Diemen is net vandaag, maandag, gestart met een campagne om jongeren ertoe te bewegen zich meer te houden aan de coronamaatregelen, vooral om verdere verspreiding van het virus onder kwetsbare groepen tegen te gaan.