Honkbalclub TIW Survivors Diemen groeit stevig door

De Diemense honk- en softbalvereniging TIW Survivors kon één dezer dagen haar 200e lid verwelkomen. Dat betekent dat het aantal leden bij de vereniging, die de gemeente wil verbannen uir Diemen, in enkele jaren tijd is verdubbeld. De groei is vooral bij de jongste jeugd teams te zien waardoor er onder meer een extra pupillen team is bijgekomen. Bij de Beeball teams staan er ook steeds meer kinderen op het veld. Een nieuw initiatief zijn de softbal trainingen voor meisjes. Het 200ste lid is Imme Kooi (18). In het verleden heeft ze al in Utrecht bij de Centrals gespeeld en vanuit haar studentenkamer aan de Rode Kruislaan in Diemen kijkt ze uit over de velden van TIW-Survivors. Daardoor heeft ze besloten dat het tijd is om weer eens te gaan softballen. Imme: “Het lijkt me super tof om in teamverband te spelen en ook zeker het catchen weer op te pakken!” Voorzitter Gregor Rossen: “We zien een mooie groei bij de jeugdteams, het doel is om voldoende schaal te creëren zodat iedereen op de juiste plek terecht komt. Daarnaast willen we ook technisch onze spelers verbeteren. Door daar gericht aandacht aan te besteden, kader op te leiden, betere begeleiding en gezonde competitie hopen we dat op termijn de club sportief mee kan op een hoger niveau. Plezier in de sport blijft echter voorop staan.”