Petrusschool

Boog: nieuwe coronamaatregelen in Diemen komen snel

Gezien de snelle toename van het aantal coronabesmettingen in de regio en zeker ook in Diemen zullen nieuwe maatregelen snel worden genomen. De veiligheidsregio is daarover ook in overleg met het kabinet. ‘’We zitten in de hoogste fase, de eerste maatregelen zullen snel komen,’’ aldus burgemeester Erik Boog van Diemen donderdagavond in de gemeenteraad. De kans is groot dat de maatregelen ook door het kabinet worden genomen en vervolgens aan de regio Amsterdam-Amstelland worden opgelegd. Boog bevestigde verder dat de Sint Petrusschool in het centrum van Diemen vanaf vrijdag gesloten zal zijn omdat er onder de leerkrachten een aantal besmettingen is vastgesteld en andere met verschijnselen thuis zitten. Het aantal nieuwe coronabesmettingen ligt in Diemen per 100.000 inwoners momenteel op vrijwel het hoogste niveau van alle gemeenten in Nederland.