Sinterklaas optocht Diemen kan niet doorgaan

De Sinterklaas optocht in Diemen kan dit jaar vanwege de verscherpte coronamaatregelen niet doorgaan. Al eerder was besloten om de traditionele intocht vanaf de Loswal op 14 november te vervangen door een optocht door de verschillende wijken van Diemen maar ook dat is niet mogelijk, heeft de Stichting Sinterklaas in Diemen laten weten. De Stichting heeft wel geregeld dat Sinterklaas volgende maand een telefonisch interview zal hebben met burgemeester Erik Boog. Dat wordt opgenomen door het plaatselijke radio- en tvstation en is daarna te bekijken op social media. De pepernoten die normaal worden uitgestrooid bij de intocht worden ter beschikking gesteld van de Voedselbank Diemen en de scholen. ”Wij hopen dat Sinterklaas en zijn pieten volgend jaar wel naar Diemen kunnnen en mogen komen,” aldus de Stichting.