Wensmaaltijden als steun voor horeca in Diemen

Om de opnieuw door sluiting getroffen horeca in Diemen te steunen, zijn de gemeente en DaaromDiemen begonnen met de actie wensmaaltijden. Vanaf vandaag, vrijdag 23 oktober, kan iedereen een Diemenaar voordragen voor een gratis wensmaaltijd die dan verzorgd wordt door één van de lokale horecabedrijven. Opgeven kan via een formulier op steunhorecadiemen.nl waar ook de gegevens van alle in Diemen gevestigde horecabedrijven zijn te vinden. De beste suggesties worden samen met een vertegenwoordiger van Koninklijke Horeca Nederland geselecteerd en beloond met een Wensmaaltijd voor de gesuggereerde inwoner van Diemen. Die maaltijd komt dan van een Diemens restaurant naar keuze. Aan de Wensmaaltijd zijn voor de indiener, de ontvanger en het horecabedrijf geen kosten verbonden. De gemeente Diemen ondersteunt de actie financieel. Wethouder Klaasse van economische zaken: “Het mes snijdt hiermee aan twee kanten. We kunnen zo samen een mooi gebaar maken naar mensen die iets extra’s verdienen of die juist nu iets extra’s nodig hebben. Tegelijkertijd zorgen we er zo voor dat onze horeca-ondernemers in deze moeilijke tijd extra omzet kunnen maken. Het is nu belangrijk dat we de plaatselijke horeca steunen, want op die manier helpen we om de leuke restaurants en cafés in Diemen te behouden.”