Aantal inwoners Diemen laatste maanden licht gestegen

De gemeente Diemen telde op 30 september 31.261 inwoners. Dat waren er 116 meer dan de 31.145 op 31 maart van dit jaar. Diemen volgt daarmee niet de trend in Amsterdam waar het aantal inwoners gedurende de eerste zes maanden van de coronacrisis flink is gedaald. ‘’Diemen blijft aantrekkelijk,’’ zegt een woordvoerder van de gemeente dan ook. Of Diemen met die groei de 31.900 inwoners haalt die de gemeente eind dit jaar denkt te bereiken is met die beperkte echter niet zeker. In Diemen worden momenteel voornamelijk woningen opgeleverd in Holland Park maar voor volgend jaar staan onder meer ook het grote complex Punt de Sniep aan de Muiderstraatweg, dat momenteel vertraagd is, en de daar schuin tegenover gelegen woningen in de eindlus van tramlijn 19 op de agenda.