Diemen plaatst Hartjesboom voor slachtoffers corona

De gemeente Diemen heeft vandaag voor de overledenen in coronatijd een herdenkingsboom geplant. De bijzondere boom is een Katsuraboom, ook wel de hartjesboom genoemd. De boom is geplaatst in het Nelson Mandelapark in Diemen Centrum. Vanwege de coronavoorschriften kon er geen ceremonie met nabestaanden plaatsvinden. Burgemeester Erik Boog heeft wel namens het gemeentebestuur en inwoners van Diemen bloemen gelegd bij de herdenkingsboom. Vanaf nu is iedereen in de gelegenheid dat ook te doen. De hartjesboom is bedoeld om op een speciale en waardige manier stil te staan bij het leed in deze bijzondere periode. Boog: ‘We zitten nog midden in de coronacrisis en we hebben nog te maken met veel beperkende maatregelen en adviezen. We hebben ook in Diemen met veel verdriet te maken. Denk in de eerste plaats aan het overlijden van dierbare familieleden of vrienden. Zeker in de Diemense zorgcentra De Diem en Berkenstede zijn we daarmee geconfronteerd, maar ook daarbuiten. Goed afscheid nemen was lang niet altijd mogelijk en ook dat heeft veel leed veroorzaakt. Met de plaatsing van de hartjesboom hebben we nu een plek gecreëerd waar alle overledenen in deze periode, niet alleen de corona-slachtoffers, herdacht kunnen worden.’’

(foto Tanja Holzhaus)