Oproep om Sint Maarten ook in Diemen niet te doen

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waartoe ook Diemen behoort, heeft de bevolking opgeroepen dit jaar met Sint-Maarten en Halloween niet met de kinderen langs de deuren te gaan om snoep op te halen. Op Facebook pagina’s uit Diemen werd daar al eerder een discussie over gevoerd. ‘’Ga dit jaar niet langs de deuren om snoep op te halen met Sint-Maarten en Halloween. Als we nu onze sociale contacten en het aantal bewegingen in straten en buurten beperken, kunnen we volgend jaar Halloween en Sint-Maarten weer samen vieren’’, aldus de oproep die burgemeester Halsema van Amsterdam als voorzitter van de Veiligheidsregio doet aan Amsterdammers en andere inwoners van de gemeenten in Amstelland. Halloween wordt gevierd op 31 oktober, het in Nederland meer populaire Sint-Maarten zou op 11 november plaatsvinden.