Wachttijd leszwemmen in Diemen loopt op tot één jaar

Door de beperkingen in het Duran zwembad in Diemen-Zuid zijn na de zomervakantie grote wachtlijsten voor leszwemmen ontstaan. Inmiddels staan 300 kinderen op die wachtlijst waarbij voor bepaalde dagen de wachttijd is opgelopen tot één jaar, melden B&W in een overzicht van de corona situatie aan de gemeenteraad. Verder wordt minder gebruik gemaakt van het banenzwemmen door jongeren en senioren. Door de coronamaatregelen kunnen in het zwembad een aantal activiteiten, zoals recreatief zwemmen of aqua disco, helemaal niet doorgaan of met een beperkte deelname. Bovendien gelden beperkingen ten aanzien van het kleedkamergebruik. Het zwembad is deze week helemaal gesloten vanwege een coronabesmetting onder het personeel. Aan de andere kant is het Duranbad, anders dan in andere jaren, open gebleven in de zomermaanden wat extra inkomsten heeft opgeleverd. B&W schatten in dat het Duran Sportcentrum per saldo inmiddels al 85.000 euro aan omzet is misgelopen. Die schatting is van vóór de huidige tijdelijke sluiting van het sportcomplex.