Wapens waaronder sabel ingeleverd bij politie Diemen

Bij de inleveractie voor wapens is op het politiebureau van Diemen op de eerste dag al een sabel ingeleverd. Ook andere wapens werden aan het bureau aan de D.J. den Hartoglaan afgestaan bij de actie ‘Amsterdam (en Diemen) Ontwapent. ‘’Kort na de start van de actie werden de eerste wapens al in Diemen ingeleverd en dat waren niet de kleinste exemplaren,’’ aldus burgemeester Erik Boog. Inwoners van Diemen kunnen deze week hun wapens inleveren zonder dat ze een boete krijgen. De politie heeft die actie georganiseerd vanwege het toenemende aantal steekincidenten. Wapens van de eerste ‘lichte’ categorie kunnen anoniem bij het politiebureau worden afgegeven. Naam en adres hoeven niet te worden achtergelaten. Het betreft wapens als messen, ploertendoders, werpsterren, bepaalde luchtdrukpistolen, sabels, stroomstootwapens, boksbeugels en pepperspray. Vuurwapens, geweren en granaten mogen niet naar een politiebureau worden gebracht maar worden vanwege de veiligheid thuis opgehaald door politieagenten in burger. Ook hier worden geen boetes uitgeschreven, wel worden naam en adres van de wapenbezitter genoteerd.

Foto politie