Betaald parkeren Diemen

Diemen wil wielklem invoeren bij veel parkeerbonnen

De gemeente Diemen wil de mogelijkheid scheppen om voertuigen van automobilisten die meerdere onbetaalde parkeerbonnen hebben open staan een wielklem te geven. Het gaat daarbij met name om buitenlandse auto’s, laten B&W in een toelichting weten. Het plaatsen van wielklemmen komt als wens naar voren uit de praktijk van de handhaving van de parkeerregels in Diemen. Bovendien wil de gemeente een ander bedrijf inschakelen voor het indien nodig wegslepen van voertuigen. ‘’De huidige afspraken met de contractpartij voldoen niet aan de gestelde verwachtingen. Allereerst wordt de termijn waarbinnen voertuigen weggesleept moeten worden negen van de tien keer niet gehaald. Daarnaast hanteert de gemeente Amsterdam andere tarieven levert dit geregeld verwarring, en daarmee extra werkzaamheden, op.’’ B&W zullen de gemeenteraad voorstellen de parkeerverordening op die punten te wijzigen.