Bouw 100 sociale woningen in park Diemen-Zuid mogelijk

In het Biesbosch park, de brede groenstrook langs de wijk Griend/Biesbosch in Diemen-Zuid, kunnen tot 100 sociale woningen worden gebouwd. Dat blijkt uit een onderzoek naar de haalbaarheid van woningbouw op deze zogenaamde zoeklokatie. De bodemkwaliteit, de verkeerssituatie met beperkte toegankelijkheid, het grote aantal (zware) kabels en leidingen en de natuurwaarden vormen echter wel belemmeringen. In het onderzoek zijn vier scenario’s uitgewerkt. Daarin wordt gedacht aan twee flatgebouwen met sociale huurwoningen van zeven tot negen verdiepingen met een ondergrondse parkeergarage of buiten parkeren. Op de plaats van het speelveld moet dan een rotonde komen. Aanvullend is ook sprake van 32 andere woningen in een strook aan de achterzijde van de bestaande huizen aan Biesbosch. De gemeente Diemen laat dit soort uitgebreide onderzoeken eerst uitvoeren voordat de gemeenteraad besluit of er feitelijk in een gebied als Biesbosch Park gebouwd zal gaan worden.