Weer forse daling coronabesmettingen in Diemen

In de afgelopen week is door de GGD Amsterdam bij 63 inwoners van Diemen besmetting met het coronavirus vastgesteld. Een week eerder waren dat er 82, in de week daarvoor 100. Het aantal afgenomen testen is bij inwoners van Diemen ook gedaald naar 451 vergeleken met 495 een week eerder. Na een piek van 151 besmette Diemenaren in week 43 is een constante daling ingezet. De besmettingsgraad per 100.000 inwoners is met die cijfers in Diemen ook gedaald van 263 in week 45 naar 202 in de afgelopen week. Diemen doet het daarmee inmiddels een stuk beter dan Amsterdam want daar ligt de besmettingsgraad nog op 256 per 100.000 inwoners. Buurgemeente Ouder-Amstel doet het nu met 256 ook slechter dan Diemen. Burgemeester Erik Boog noemt de verdere daling ‘goed nieuws’. ”We houden ons beter een de maatregelen en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Maatregelen nodig blijven om elkaar te beschermen.”