Woning in Diemen te koop voor record 1,35 miljoen euro

Aan de rand van Plantage de Sniep in Diemen staat een vrijstaande woning te koop met een vraagprijs van 1,35 miljoen euro. Dat is een nieuw record voor een koophuis in Diemen. De hoekwoning met zeven slaapkamers, garage en tuinhuis staat aan Jan Brediuslaan pal langs de dijk van de Diem maar ook aan de rand van het parkeerterrein van Sportpark Diemen. Aan de overkant van de straat staat basisschool De Kersenboom. Het huis maakt deel uit van Plantage Buyten, een in 2018 opgeleverd project van 26 woningen die door de koper naar eigen inzicht ingevuld konden worden. Het project maakt deel uit de nieuwe ‘goudkust’ van Diemen met een groot aantal luxe en grote vrijstaande woningen. Eerder kwam hier ook een villa op de markt voor 1,2 miljoen euro. Elders in Diemen staat voor 1,15 miljoen een huis te koop aan de Parelmoervlinder in Noord en één voor 1 miljoen euro aan de Emmastraat in Centrum-Oost.