Plan voor eetcafé in winkelcentrum Diemen-Noord

De gemeente Diemen wil medewerking verlenen aan de vestiging van een eetcafé/lunchroom in winkelcentrum Gruttoplein in Diemen-Noord. Dat horecabedrijf komt dan in enkele leegstaande ruimten aan de voorkant van het centrum waar voorheen een bloemenzaak was gevestigd. Winkelcentrum Gruttoplein heeft al de twee daar maximaal toegestane horecabedrijven maar daarbij gaat het om de snackbar op het plein zelf en een kleinschalig afhaalbedrijf aan de kant van de Botterweg. B&W zien dan ook geen reden de komst van een ander horecabedrijf tegen te houden. Nog geen twee weken geleden is ook de Jumbo Supermarkt in Gruttoplein na een uitbreiding en modernisering heropend. De gemeente zelf werkt in het kader van de renovatie van de wijk Vogelweide nog aan plannen om het plein zelf opnieuw in te richten.